16.02.2016

16 лютого 2016 відбулася науково-практична конференція «Сучасні технологічні прийоми вирощування та захисту картоплі»

Конференція була організована ТОВ "Адама Україна» за участі ТОВ «Солана Україна», ТОВ «Агролінії» та Lindsay Corporation і проходила в готельному комплексі «ШишкiNN», с. Снов’янка, Чернігівська область.

Під час роботи конференції була презентована доповідь Генерального директора ТОВ «Солана Україна» Завадського І.О. «Сорти картоплі. Від чого залежить вибір».

Інформацію про захід розміщено також на сторінці сайту Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА:

“На конференції обговорено найбільш небезпечні хвороби картоплі та запропоновано методи і системи їх попередження та лікування.
Вибір того чи іншого сорту картоплі залежить в певній мірі від того, для яких цілей її вирощують: чи то для раннього споживання, чи для переробки, чи вирощування на крохмаль, чи на насіння. Але перш за все вибраний сорт повинен забезпечувати отримання високого врожаю, якість якого відповідала б ринковим вимогам. Як економічно правильно підібрати сорт картоплі для того чи іншого регіону розповідав для учасників заходу директор ТОВ «Солана Україна» І. Завадський.
Як зазначено на конференції, картопля, вирощена без поливу в умовах посушливого літа швидше за все дасть невисоку врожайність, бульби втратять багато в смакових якостях, стануть більш схильними до захворювань. Доповідач проаналізував методи поливу картоплі та ефективність від їх використання.
Крім того, під час конференції учасники ознайомилися з досвідом вирощування та захисту картоплі в Білорусі.”

Також на цій сторінці розміщено фотогалерею, яку можна переглянути нижче.

Повернутись назад